Πληροφορίες

Απο την Καστοριά μέχρι  τον Έβρο, τα ηχοχρώματα είναι πλούσια και διαφορετικά, με πολλές επιρροές απο την Ανατολή και τη Δύση.

Σε αυτό το εργαστήρι θα ασχοληθούμε με:

-Βασικές αρχές προσέγγισης μιας μελωδίας με τη φωνή

– Ρεπερτόριο αυτών των περιοχών

– Υφολογικά στοιχεία ανά τόπους

– Διαστήματα και μελίσματα(Στοιχεία γραφής, κλίμακες, βασικά χαρακτηριστικά των ήχων)

-Φωνή της υπαίθρου(τοποθέτηση και διαχείριση φωνής, Μονωδία και πολυφωνία)

– Καθιστικό τραγούδι και αμανές

Βιογραφικό

Ο Δρόσος Κουτσοκώστας γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και με καταγωγή από το Κιλκίς, έχει ταξιδέψει σε Ανατολή και Δύση με πλούσιες αποσκευές αυτές της Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής υπηρετώντας τη φωνητική τέχνη.

Με βάση τα προσωπικά του ακούσματα, την επιστημονική του έρευνα αλλά και την επί χρόνων ερμηνευτική εμπειρία του , δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Άρτας, στην σχολή του Οργανισμού «Εν Χορδαίς», στην οποία  διετέλεσε και Διευθυντής Σπουδών επί πενταετίας,  και έως σήμερα συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε σπουδαστές  της μουσικής και χορωδίες.

Μόνιμο  μέλος του «Rodopi  Ensemble»,  συνεργάζεται με σημαντικές προσωπικότητες της φωνητικής τέχνης από την Ελλάδα και την παγκόσμια μουσική σκηνή, ενώ παράλληλα ακολουθεί την πορεία μιας προσωπικής διαδρομής ως σολίστας ερμηνευτής.

Με κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του, όπως αυτή της συμμετοχής  του στη Διεθνή Συνάντηση τραγουδιού στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσικές της Μεσογείου» (Medimuses),  προσμετρά μουσικά ταξίδια σε όλες τις Ηπείρους της Γης και συμμετοχές σε μεγάλα Φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, συνέδρια και διοργανώσεις πολιτισμού  αλλά και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις.

Έχει συγγραφικό και ερευνητικό έργο καθώς και συμμετοχές σε δισκογραφικές εκδόσεις που χρονολογούνται από το 2001 έως και σήμερα εν έτη 2023. Μουσικά πονήματα όπως, μεταξύ άλλων, «Ζαχαρίας ο Χανεντές», «Κοσμική μουσική από Αγιορείτικους Κώδικες», «Ήχοι των κάστρων», «Πέτρος Πελοποννήσιος», «Καρσί», «Μακεδονίτικο Γλέντι», «στου Μελιού τους καφενέδες», «Μπρέ νύχτωσε μπρέ βράδιασε» «Musique d’Asie Minor et de Constaninople»,«MELOS»- Mediterranean songs», «The Musical Voyages of  Marco Polo»,”Thrace-the paths of Dionysus»,”Μακάμια, Νήμια και Σοχπέδες”, “Ο ποιητής εις την Πόλιν”,”Κίνησαν τα καράβια τα Καστοριανά” και άλλα.