Βιογραφικό

Η Ελπίδα Μπαξεβάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 9 ετών. Είναι κάτοχος πτυχίων πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φυγής με βαθμό Άριστα. Το 2014 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην κατεύθυνση “Ευρωπαϊκή μουσική : Πιάνο” με καθηγήτρια την Βίνια Τσόπελα και συνέχισε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην κατεύθυνση “Διδακτική της Μουσικής” εκπονώντας την μεταπτυχιακή της διατριβή με θέμα “Ομαδικά μαθήματα πιάνου”.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου με διεθνούς φήμης πιανίστες από Ελλάδα και εξωτερικό όπως η Lilia Boyadjieva , ο Δημήτρης Τουφεξής , ο Παύλος Δημητριάδης κ.α. καθώς και σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια στη μέθοδο Orff. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου.

Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στα μουσικά σχολεία. Από το 2021 εργάζεται ως μόνιμη καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Επίσης εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και συνοδός στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και στο Ωδείο Νεάπολις. Από το 2019 είναι μέλος της Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής Θράκης.