Πληροφορίες

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ατομικά μαθήματα βιολοντσέλου για κάθε συμμετέχοντα. Κάθε μάθημα θα είναι ανοιχτό για ακρόαση σε όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου. Πέραν των μαθημάτων θα υπάρξει και χρόνος για μάθημα συνόλου βιολοντσέλων. Στόχος είναι η προετοιμασία έργων για παρουσίαση στην τελική συναυλία του σεμιναρίου από κάθε σπουδαστή αν είναι εφικτό. Όπως επίσης και η συμμετοχή των σπουδαστών στην συναυλία μέσω κάποιου συνόλου.

Βιογραφικό

Γεννημένος το 1983 στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Κόζαλης ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δαμιανό Καϊλόγλου. Τρία χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυάνειο Ωδείο του Κιλκίς και μετέπειτα στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Zoran Stepic. Το 2003 έγινε δεκτός στην τάξη του Δημήτρη Πάτρα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο του 2009 αποφοίτησε με Δίπλωμα (Άριστα – 10 παμψηφεί). Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ πλέον είναι απόφοιτος και της ειδίκευσης βιολοντσέλου, της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ιδίου πανεπιστημίου, με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα και βαθμό άριστα. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Μουσικές Τέχνες με εξειδίκευση στο βιολοντσέλο και βαθμό άριστα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου καθώς και σεμινάρια μουσικής δωματίου και ορχήστρας με τους Xenia Jankovic, Δημήτρη Πάτρα, Δημήτρη Χανδράκη, Χαρά Σειρά, F. Mendelsshon, Paolo Rivaroli. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης ως έκτακτος, και στην ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών ως Α κορυφαίος. Πλέον συνεργάζεται με την Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ως Α κορυφαίος. Τον Μάιο του 2012 κέρδισε το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Τον Ιούλιο του 2013 δίδαξε στο σεμινάριο Μουσικής Εβδομάδας Λευκάδος που διεξήχθη στο νησί για έβδομη συνεχή χρονιά, ενώ το 2014 στην 3η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία που έλαβε χώρα στην Καβάλα.

Έχει εργαστεί στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Ωδείο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών καθώς και στο Ωδείο Τούμπας Κωνσταντίνου Ματσίγκου. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, όπου έχει αναλάβει επιπλέον τη διεύθυνση της Ορχήστρας Δωματίου, ενώ από το 2019 ανέλαβε την τάξη βιολοντσέλου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Το 2022 ξεκίνησε να εργάζεται και στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής Θράκης, την οποία και διευθύνει από το 2019.

Η συνολική τάξη βιολοντσέλου του, περιλαμβάνει διπλωματούχους–αριστούχους μαθητές που συνεχίζουν πλέον τις σπουδές τους στο εξωτερικό, μαθητές με διακρίσεις σε διαγωνισμούς ερμηνείας καθώς και μαθητές που διακρίθηκαν σε ακροάσεις ορχηστρών νέων όπως η MOYSA και η ΕΛΣΟΝ.