Πληροφορίες

Ρυθμολογία Τεχνικές κ αυτοσχεδιασμός από την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, τα Βαλκάνια, την Αν. Μεσόγειο κ την Β. Αφρική.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: το εργαστήριο του Βαγγέλη Καρίπη θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 6 Αυγούστου!!!

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.Από την παιδική του ηλικία ασχολείται με την μουσική (παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής Τσιαμούλη,μαθήματα πιάνου,ταμπουρά κ ούτι).
Ανακαλύπτει τα κρουστά στην ηλικία των 16 ετών κ παράλληλα σπουδάζει Βυζαντινή Μουσική παιρνοντας το δίπλωμα του από το Ελληνικό Ωδειο.
Απο το 1993 ασχολείται επαγγελματικά με τα κρουστά με πολλές συνεργασίες σε συναυλίες κ ηχογραφήσεις με Ελληνες κ ξένους συνθέτες κ τραγουδιστές (Ελευθερία Αρβανιτάκη,Διονύσης Σαββόπουλος,Γιώργος Νταλάρας,Θάνος Μικρούτσικος,Σωκράτης Μάλαμας,Αλκίνοος Ιωαννίδης,Νίκος Κηπουργός,Γιώργος Ανδρέου,Νίκος Ξυδάκης,Ορφέας Περίδης,Χαικ Γιαζιτζιαν,Ara Dinkjian,Theodossi Spasov,Ros Daily,Δόμνα Σαμίου κ.α.
Το 1997 δημιουργεί μαζί με τον Πέτρο Κούρτη κ τον Ανδρέα Παππά το σχήμα κρουστών ΚΡΟΤΑΛΑ.
Από το 2005 κ για 2 χρόνια συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα MEDI MUSES για συναυλίες κ σεμινάρια σε Ελλάδα, Τουρκία ,Αιγυπτο, Τυνησία, Κουβειτ, Αγγλία, Ιορδανία.
Συμμετέχει στις τελετές έναρξης κ λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004.
Το 2006 κ το 2016 μετά από πρόσκληση του συνθέτη JOHN PSATHAS ταξιδεύει στην Ν.Ζηλανδία για συναυλίες κ σεμινάρια.
Προσωπική δισκογραφία (1995 Κρουστα FM RECORDS,2002 ΚΡΟΤΑΛΑ,2005 Φωνες Κρουστών Περιοδικο ΜΕΤΡΟ,2011PERCUSSION PICTURES ANTART MUSIC.
Aπό το 2016 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα για τα  παραδοσιακά  κρουστά στην μουσικολογία Αθήνας.