Πληροφορίες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές φλάουτου όλων των επιπέδων. Θα διερευνηθούν ζητήματα που αφορούν την τεχνική και την ερμηνευτική προσέγγιση αναλόγως το επίπεδο και τη μοναδικότητα του κάθε μαθητή-σπουδαστή. Για παιδιά από 7-13 ετών με τη μέθοδο Suzuki (διδασκαλία μέσα από παιχνίδια και διάδραση). Για τους προχωρημένους που επιθυμούν να βελτιώσουν τα έργα τους για κάποιο διαγωνισμό ή ακρόαση γίνεται συγκεκριμένη προετοιμασία με τη συνοδεία πιάνου.Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά μαθήματα σε σύνολα φλάουτου και θα
είναι ανοιχτό στους συμμετέχοντες για ακρόαση και παρακολούθηση. Οι μαθητές ανάλογα με το επίπεδο και την ετοιμότητα τους θα συμμετέχουν σε σύνολα μουσικής δωματίου που ενδέχεται να δημιουργηθούν και θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στην τελική συναυλία.
Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν θέματα τεχνικής όπως:
– η χαρτογράφηση του σώματος (body-mapping)
– η σωστή στάση του σώματος και πως αυτό επηρεάζει τον ήχο (παραγωγή και ποιότητα του ήχου)
– κατανόηση μέσα από ασκήσεις της αναπνοής και σωστή διαχείριση του αέρα (τεχνικές αναπνοής)
– δεξιότητα δαχτύλων και συντονισμός
– άρθρωση/κούρδισμα
– τεχνικές και οργάνωση της μελέτης, γνώσεις και δεξιότητες στο φλάουτο
– η σημασία της ακρόασης
-εμπλουτισμός μουσικών εμπειριών και ακουσμάτων
Στόχοι
– να βελτιωθεί ο μαθητής στις επιμέρους δεξιότητες στο φλάουτο
– να εξασκήσει και να αναπτύξει την ακοή του
– να εξοικειωθεί με την εκτέλεση μουσικής ενώπιον του κοινού
– να κοινωνικοποιηθεί μουσικά μέσα από τα σύνολα
– Μέσα στη φύση και σε ένα φιλόξενο περιβάλλον θα συνδυαστεί η εξάσκηση με τη διασκέδαση, στα πλαίσια συνεργασίας και δημιουργίας νέων φίλων.

Βιογραφικό

Η Ρεβέκκα Μελετιάδου έχει κερδίσει πανελλήνιες διακρίσεις και έχει συμπράξει με την Συμφωνική ορχήστρα της Σόφιας σε μικρή ηλικία. Σπούδασε στο LUCA SCHOOL OF ARTS του Βελγίου στην τάξη του Berten D’Hollander όπου απέσπασε το μεταπτυχιακό της με αντικείμενο την μουσική ερμηνεία. Ολοκλήρωσε με έναν μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με κατεύθυνση τη μουσική δωματίου στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Πόρτο της Πορτογαλίας (Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo).

 

Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σεμινάρια με σολίστ και παιδαγωγούς παγκοσμίου φήμης (J. Galway, R.Winn, W. Bennett, T. Roada, C. Jans, T. Wye, M. Ziegler, A. Adorján, R. Brown, W. Boustany, J.-C. Gérard, J. Balint και D. Bouriakov) ενώ έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία.

 

Ιδιαίτερα ενεργή ως παιδαγωγός, αναζητάει επί χρόνια την “ιδανική“ μέθοδο διδασκαλίας φλάουτου. Αυτό την ώθησε στην εκμάθηση της Μεθόδου SUZUKI, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, καθιστώντας την πρωτοπόρο και μοναδική Ελληνίδα που έχει εξειδικευτεί στη διδασκαλία της. Παρακολουθεί συχνά παιδαγωγικά σεμινάρια στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Mέθοδο “Blocki”.

Είναι μέλος του συνόλου MOTUS RECTUS DUO για φλάουτο και κιθάρα με τον Αλέξανδρο Παρισσίδη και του συνόλου μουσικής δωματίου FLAURIMBA για φλάουτο και μαρίμπα με την σολίστ κρουστών Fiona Pui-Yee Foo από το Hong-Kong.

Καλείται τακτικά ως μέλος της επιτροπής στον διαγωνισμό κλασικής μουσικής για νέους “Jugend Μusiziert“.