Πληροφορίες

Το Body Synthesis είναι ένα σύστημα άσκησης, στο οποίο προτεραιότητα έχει ο ανθρώπινος οργανισμός ως ενιαία λειτουργική μονάδα. Η προσοχή δε στρέφεται σε μεμονωμένες μυικές ομάδες αλλά στο ανθρώπινο σώμα ως σύνολο. Μια χρήσιμη θεραπευτική μέθοδος για την ενδυνάμωση του σώματος αλλά και την πνευματική χαλάρωση. Ο απώτερος στόχος είναι να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος μέσω της αυτοσυγκέντρωσης, της λειτουργικής προπόνησης αλλά και την προπόνηση σταθεροποίησης στους μύες που το έχουν ανάγκη.  Είναι ένα ουσιαστικό πλήρες σύστημα, φιλικό για κάθε σώμα, που έχει σαν βάση τη Yoga, το Pilates αλλά και το Functional Training με στόχο την προαγωγή σωματογνωσίας.

Ενα μάθημα “μίξη” που συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία με μοναδικά εργαλεία το σώμα το πάτωμα αλλά και τον ήχο σε μερικές περιπτώσεις. Λέξεις που θα το χαρακτήριζαν: γυμνά πέλματα, μετακινήσεις στον χώρο, άλματα, αλλαγές ρυθμού, στηρίξεις στα χέρια, ισορροπίες, τεχνικές αναπνοής, ενδυνάμωση κορμού, γείωση, ευεξία, χαρά και διασκέδαση!!!!! Εκφραζόμαστε, γυμναζόμαστε, διασκεδάζουμε και φυσικά : Ιδρώνουμε!!!! Μέσα από όλον αυτόν τον συνδυασμό πραγμάτων το άτομο που ασκείται στο Body Synthesis παραμένει συγκεντρωμένο στον εαυτό του και δεν αποσπάται από το περιβάλλον.

Τα μάθήματα είναι ομαδικά και έχουν διάρκεια 1,5 ώρα.

«Πρόγραμμα σωματικών ασκήσεων για πρόληψη και θεραπεία βλαβών από τον χειρισμό μουσικών οργάνων»
 Το φυσικό μας σώμα είναι ένα πολύπλευρο εργαλείο. Η καθημερινότητα, ο τρόπος ζωής που είναι γεμάτος με λανθασμένα κινητικά πρότυπα (καθιστική ζωή, χρήση αυτοκινήτου, χρήση υπολογιστή και κινητου κα) δημιουργούν μικροσκολιώσεις (οι οποίες δε συνοδεύονται πάντα με την παθολογικη σκολίωση). Το ίδιο συμβαίνει και κατα την πολυετή χρήση οποιουδήποτε μουσικού οργάνου σε μια συγκεκριμένη θέση. Τα συμπτώματα κόπωσης ή δυσλειτουργίας όταν εμφανίζονται δεν είναι πάντα αυτά καθεαυτά το πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται λίγο πιο κάτω ή λιγο πιο πάνω, λιγο πιο μέσα ή λίγο πιο έξω. Πρέπει λοιπόν να παρατηρήσουμε το σώμα από κάτω προς τα πάνω και να το δούμε ολιστικά (εσωτερικά και εξωτερικά). Πολλές φορές χάνεται η κινητικότητα στο πέλμα και εμφανίζεται πόνος στο γόνατο… χάνεται η κινητικότητα στο ισχίο και εμφανίζεται πόνο στη μέση… χάνεται η κινητικότητα στη θωρακική μοίρα και εμφανίζεται πόνος στον αυχένα… Τις περισσότερες φορές ο άνθρωπος (στην συγκεκριμένη περίπτωση ο μουσικός) αρχίζει να ενδιαφέρεται και να ζητάει βοήθεια απο ειδικό όταν τα συμπτώματα προχωρήσουν, εν ολίγοις μετά τη ζημιά. Και τελικά τί κάνουμε; Διατάσεις μόνο; Πρέπει να βλέπουμε τη Βράχυνση ως ενέργεια προστασίας του σώματος, ως προσπάθεια να καλύψει κάποια αστάθεια ή αδυναμία. Αν κάνουμε stretching για να διορθώσουμε την έλλειψη κινητικότητας, καταλύουμε αυτόν τον μηχανισμό του σώματος και δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα χρειάζεται έρευνα. Ποια ειναι όμως η στρατηγική; Σας περιμένουμε στη διάλεξη της Αφροδίτης Βέρρου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) με θέμα « Πρόγραμμα σωματικών ασκήσεων για πρόληψη και θεραπεία βλαβών από τον χειρισμό μουσικών οργάνων ».

Βιογραφικό

Είναι Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( παράρτημα Σερρών). Από μικρή ασχολήθηκε με τον στίβο στα 100 μετρα μετ’ εμποδίων αλλά και με τους παραδοσιακούς χορούς ως πρωτοχορεύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων Σερρών. Προπονητική εμπειρία στην ενόργανη γυμναστική (ΣΕΓ ΣΙΡΙΣ Σερρων) και ερευνητική εμπειρία στο εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Εκπαίδευση σε Pilates mat – equipment training, Pilates athletic training από τον αμερικάνικο οργανισμό The Pilates Coach σε συνεργασία με τη North Academy of Fitness (2004) και από την Peak Pilates (2008). Εκπαίδευση δασκάλων στη Hatha Yoga από τη North Academy Of Fitness το 2006. Το 2008 εκπαιδεύτηκε στο σύστημα «BodyART» του Robert Steinbacher. Έχει ασχοληθεί με τις εναλλακτικές θεραπείες ολοκληρώνοντας εκπαιδευτικούς κύκλους (Ρεφλεξολογία, Shiatsu, On Massage, Ηχομασαζ by Peter Hess) στη σχολή Natural Health Science. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Hatha, Ashtanga, Vinyasa, Scaravelly Yoga με διάφορους δασκάλους. Εκπαίδευση στην Προπόνηση με ιμάντες (TRX) και εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Aerial Yoga από τη North Academy of Fitness. Εκπαίδευση Crossfit Level 1 trainer και Mobility trainer της Crossfit International τo 2011. Bungee Fitness Trainer (2018). Συνεργάτης και καθηγήτρια στη North Academy of Fitness από το 2007 έως σήμερα. Από το 2010 έως το 2013 συνεργάστηκε με την Nike Hellas ως Nike Elite trainer. Εργάζεται στον χώρο των γυμναστηρίων και σχολών αλλά και ως personal trainer από το 2004 έως σήμερα.