Πληροφορίες

Μουσικό σύνολο & αυτοσχεδιασμός
Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο συντονισμός ενός μουσικού συνόλου καθώς και η μελέτη πάνω στις τεχνικές του αυτοσχεδιασμό. Βασικοί άξονες που θα αναπτυχθούν είναι:
– τρόποι και τεχνικές παιξίματος πάνω στην μελωδία
– ενορχήστρωση συνόλου
– εισαγωγή στην τεχνική του αυτοσχεδιασμού
παράλληλα θα διδαχθούν και γνωστές συνθέσεις του ιδίου.
Το εργαστήριο είναι  ανοιχτό πέραν των πνευστών ( τρομπέτα καβάλ κπλ) και σε όλα τα υπόλοιπα όργανα .

Βιογραφικό

Ο Παντελής Στόικος είχε την πρώτη επαφή με τη μουσική το 1990, μελετώντας μουσική θεωρία και πιάνο. Το 1994 παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα στην τρομπέτα παράλληλα με το πιάνο στη Φλωρεντία, ενώ το 1996 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει εκεί τις μουσικές του σπουδές, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Ο Παντελής Στόικος κινείται στους ήχους της περιοχής του έχοντας στοιχεία τζαζ και κλασικής μουσικής, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα δικό του στυλ πάνω στην παραδοσιακή μουσική.

Παίζει με μουσικούς όπως οι Ivo Papasov, Milcho Leviev, Nedyalko Nedyalkov, Petar Ralchev, Ferus Mustafov, Okay Temiz, Micuei Godard, Micuei Marre, Μιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Αναστασιάδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φλώρος Φλωρίδης κ.α. Στο ενεργητικό του έχει μεγάλο αριθμό συναυλιών σε όλη την Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.