Πληροφορίες

Απευθύνεται σε σπουδαστές βιολιού επιπέδου από 3η Μέση και άνω. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

–  3 Ατομικά μαθήματα 45′ το καθένα, καθώς και ελεύθερη παρουσία στα ατομικά μαθήματα των υπολοίπων σπουδαστών.

– Συμμετοχή, αναλόγως επιπέδου και ετοιμότητας, σε σύνολα μουσικής δωματίου που ενδέχεται να δημιουργηθούν.

– Συμμετοχή, αναλόγως ετοιμότητας, στις βραδινές συναυλίες του Σεμιναρίου. Όλα τα μαθήματα είναι “ανοιχτά”, δηλαδή με την ελεύθερη παρουσία στο ακροατήριο των υπόλοιπων σπουδαστών. Θα ασχοληθούμε μεταξύ άλλων με τα παρακάτω θέματα: Η τεχνική του βιολιού εφ’ όλης της ύλης.

Η προσέγγιση σε έργα διαφορετικής εποχής. Η δημιουργία της προσωπικής ερμηνείας Η σχέση μουσικού-κοινού Ενδέχεται, αναλόγως της διάθεσης χρόνου, να υπάρξουν επιπλέον ένα ή δύο ομαδικά μαθήματα πάνω στην τεχνική του βιολιού, με τη συμμετοχή όλων των σπουδαστών.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Aπέκτησε το Δίπλωμα βιολιού το 2000 στην τάξη της Κας Ειρήνης Ντράγκνεβα από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μουσικές του σπουδές με τον prof. Taras Gabora στη Vancouver Academy of Music στον Καναδά από όπου απέκτησε το Bachelor of Music in Performance το 2004.

Σπούδασε με υποτροφίες από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής, Α. Τριάντη (Ο.Μ.Μ.Α.) και από την Μουσική Ακαδημία του Βανκούβερ. Βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς όπως οι Kay Meek, Elsje De Ridder Armstrong, Friends of Chamber Music-Canada κά. Συμμετείχε σε πληθώρα σεμιναρίων με διακεκριμένους καθηγητές διεθνούς αναγνώρισης.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών πέτυχε στις ακροάσεις της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στα Α΄ βιολιά. Κατά τα έτη 2008-2010 ήταν εξάρχων της ΚΟΘ ενώ το 2014 κέρδισε τη θέση του Α΄ Κορυφαίου στην ομάδα των Β΄βιολιών της ορχήστρας.

Εμφανίζεται τακτικά σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως τα Casa Dei Mezzo, Minoa Chamber Music Festival, Δημήτρια, Φεστιβάλ Αθηνών κά. ως σολίστ με ορχήστρες, σε ρεσιτάλ με πιάνο καθώς και σε σύνολα μουσικής δωματίου.

Έχει συμπράξει ως σολίστ υπό τη διεύθυνση καταξιωμένων μαέστρων όπως οι Martin Lebel, Christoph Poppen, Mihkel Kutson, Antony Walker, Michael Charry, Sidney Harth κ.ά. με ορχήστρες όπως η Vancouver Academy Symphony Orchestra, οι Κρατικές Ορχήστρες Θεσσαλονίκης και Αθηνών και η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων.
`
Είναι ιδρυτικό μέλος του Τρίο με Πιάνο ¨Παντούμ¨ και του Κουαρτέτου Εγχόρδων ¨Αιμίλιος Ριάδης¨ με τα οποία πραγματοποιεί πλήθος συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει ηχογραφήσει μουσική δωματίου και έχει συμπράξει με σπουδαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς. Υπήρξε για χρόνια μέλος του dissonArt ensemble ερμηνεύοντας μουσική του 20ου & 21ου αιώνα. Είναι ο ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ‘Animus’ με την οποία έχει παραχωρήσει φιλανθρωπικές συναυλίες για τη Unicef και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Διδάσκει βιολί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία – Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τους μαθητές του να έχουν διακριθεί σε πληθώρα διαγωνισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και σε διεθνή Μουσικά Σεμινάρια όπως τα Casalmaggiore International Music Festival, Synthermia Plus, Masterclasses in Crete κά.

Παίζει βιολί κατασκευασμένο από τον Federico Goldnagl το 1979 στη Βιέννη.

‘Η ερμηνεία του χαρακτηρίζεται από αδιάπτωτη, ξεχωριστή φροντίδα, διακριτική εσωτερικότητα και διάχυτη λάμψη’ (κριτική εφημ. Μακεδονία) καθώς ‘η ωριμότητα και οι αρετές του δύσκολα αφήνουν ασυγκίνητο το πλέον απαιτητικό ακροατή’ (κριτική εφημ. Θεσσαλονίκη).