Πληροφορίες

Στο παρόν σεμινάριο θα αναλυθούν ζητήματα τεχνικής αλλά και έκφρασης στο κανονάκι (κριτήρια επιλογών δεξιού-αριστερού χεριού ανάλογα με την πορεία της μελωδίας, χρήση μανταλιών, συνοδεία, διαφορετικές επιλογές διαποίλκινσης της μελωδίας, ανάπτυξη φρασεολογίας) μέσω του ρεπερτορίου (λόγιας και λαϊκής μουσικής) της ευρύτερης περιοχής της Ανατoλικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και εξειδικευμένων ασκήσεων ανά την περίσταση.

Πληροφορίες που αφορούν το υλικό του σεμιναρίου: 6972819177

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σε ηλικία 13 ετών έρχεται σε επαφή με το κανονάκι και σε ηλικία 15 και 16 χρονών κερδίζει ειδική διάκριση και 1ο βραβείο στους πρώτους και δεύτερους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες μουσικής αντίστοιχα. Τότε αρχίζει να ασχολείται και επαγγελματικά με τη μουσική.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς έλληνες τραγουδιστές της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής (Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Γιώργος Νταλάρας, Χρόνης Αηδονίδης, Γιάννης Παπακώστας, Δόμνα Σαμίου κ.α.), συμμετέχοντας και ως σολίστ με την ορχήστρα του Γιάννη Μαρκόπουλου «παλίντονος αρμονία», ην μικρασιάτικη ορχήστρα Εστουδιαντίνα και την jazz ορχήστρα Βig Βand του δήμου Αθηναίων, και τον γνωστό Σέρβο τραγουδιστή Slobodan Trkulja σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Τουρκία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Γαλλία, Κίνα , μέγαρο μουσικής Αθηνών, μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, κ.α. ).

Είναι διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής, πτυχιούχος αρμονίας, απόφοιτος του τμήματος μουσικής επιστήμης και τέχνης, κατεύθυνσης παραδοσιακής μουσικής και κάτοχος μεταπτυχιακού πτυχίου ειδίκευσης στο κανονάκι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Έχει διδάξει κανονάκι και θεωρία παραδοσιακής μουσικής στο δημοτικό ωδείο Ν. Ιωνίας Βόλου, το ωδείο παραδοσιακής μουσικής «Εν Χορδαίς» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το Ωδείο Σαμαρά, το νεοϊδρυθέν Ωδείο «Ρυθμός», τη σχολή βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής ιεράς μητροπόλεως Δράμας, το δημοτικό ωδείο Δράμας, το μουσικό σχολειό Πτολεμαΐδας, Τρίπολης και Σερρών, όπως επίσης και μουσική παιδαγωγική στη σχολή νηπιαγωγών ΟΑΕΔ νομού Δράμας.

Μέλος της “world music” μπάντας «Λωξάντρα», του ποντιακού σχήματος «Αργατεία» και μόνιμος συνεργάτης της τουρκάλας τραγουδίστριας Dilek Kots, συνυπάρχει με διάφορα μουσικά σχήματα αποτελούμενα από νέους τραγουδιστές και μουσικούς της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.