Πληροφορίες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές φλάουτου όλων των επιπέδων.
Για παιδιά από 7-12 ετών υπάρχει η δυνατότητα μαθημάτων και με τη μέθοδο Suzuki (διδασκαλία μέσα από παιχνίδια και διάδραση) όπως και για τους προχωρημένους που επιθυμούν να  βελτιώσουν τα έργα τους για κάποιο διαγωνισμό ή ακρόαση γίνεται συγκεκριμένη προετοιμασία.
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά μαθήματα σε σύνολα φλάουτου και θα είναι ανοιχτό στους συμμετέχοντες για ακρόαση και παρακολούθηση.
Θα κλείσει με την τελική μας συναυλία στο τέλος του σεμιναρίου.
Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν θέματα τεχνικής όπως:
-η χαρτογράφηση του σώματος (body-mapping)
-η σωστή στάση του σώματος και πώς αυτό επηρεάζει τον ήχο. (Παραγωγή και ποιότητα του ήχου)
-κατανόηση μέσα απο ασκήσεις της αναπνοής και σωστή διαχείριση του αέρα (τεχνικές αναπνοής)
– δεξιότητα δαχτύλων και συντονισμός
-άρθρωση
-κούρδισμα
-τεχνικές και οργάνωση της μελέτης
Γνώσεις και δεξιότητες στο φλάουτο
-μορφολογία και ιστορία του οργάνου
-η σημασία της ακρόασης
-εμπλουτισμός μουσικών εμπειριών και ακουσμάτων
Στόχοι
Απο τον μαθητή επιδιώκεται:
– να καταφέρει να βελτιώσει τις επί μέρους δεξιότητες στο φλάουτο
-να εξασκήσει και να αναπτύξει την ακοή του
-να βελτιωθεί στην εκ πρώτης όψεως ανάγνωση
-να εξοικειωθεί με την ηχογράφηση ως μέσο βελτίωσης του τρόπου εκτέλεσης και με την εκτέλεση μουσικής ενώπιον του κοινού
-να κοινωνικοποιηθεί μουσικά μέσα από τα σύνολα
Θα διερευνηθούν ζητήματα που αφορούν την τεχνική και την ερμηνευτική προσέγγιση αναλόγως το επίπεδο και την μοναδικότητα του κάθε μαθητή-σπουδαστή.

Βιογραφικό

Η Ρεβέκκα Μελετιάδου έχει κερδίσει πανελλήνιες διακρίσεις και έχει συμπράξει με την Συμφωνική ορχήστρα της Σόφιας σε μικρή ηλικία. Σπούδασε στο LUCA SCHOOL OF ARTS του Βελγίου στην τάξη του Berten D’Hollander όπου απέσπασε το μεταπτυχιακό της με αντικείμενο την μουσική ερμηνεία. Ολοκλήρωσε με έναν μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με κατεύθυνση τη μουσική δωματίου στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Πόρτο της Πορτογαλίας (Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo).

 

Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σεμινάρια με σολίστ και παιδαγωγούς παγκοσμίου φήμης (J. Galway, R.Winn, W. Bennett, T. Roada, C. Jans, T. Wye, M. Ziegler, A. Adorján, R. Brown, W. Boustany, J.-C. Gérard, J. Balint και D. Bouriakov) ενώ έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία.

 

Ιδιαίτερα ενεργή ως παιδαγωγός, αναζητάει επί χρόνια την “ιδανική“ μέθοδο διδασκαλίας φλάουτου. Αυτό την ώθησε στην εκμάθηση της Μεθόδου SUZUKI, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, καθιστώντας την πρωτοπόρο και μοναδική Ελληνίδα που έχει εξειδικευτεί στη διδασκαλία της. Παρακολουθεί συχνά παιδαγωγικά σεμινάρια στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Mέθοδο “Blocki”.

Είναι μέλος του συνόλου MOTUS RECTUS DUO για φλάουτο και κιθάρα με τον Αλέξανδρο Παρισσίδη και του συνόλου μουσικής δωματίου FLAURIMBA για φλάουτο και μαρίμπα με την σολίστ κρουστών Fiona Pui-Yee Foo από το Hong-Kong.

Καλείται τακτικά ως μέλος της επιτροπής στον διαγωνισμό κλασικής μουσικής για νέους “Jugend Μusiziert“.