Πληροφορίες

Χοροί της Μακεδονίας από τον Πέτρο Σέλκο.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το Σάββατο 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου με το μεγάλο γλέντι.

Βιογραφικό

Ο Πέτρος Σέλκος γεννήθηκε το 1958 στους Προμάχους Αριδαίας του Νομού Πέλλας όπου και μεγάλωσε. Έμαθε τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς στο χωριό του, παρακολουθώντας και χορεύοντας σε γιορτές, γάμους και πανηγύρια, με μεγαλύτερους σε ηλικία και γέροντες συγχωριανούς του.

Από το 1973 έως και το 1978 χόρεψε με ομάδες χορευτών του χωριού του σε πολλές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Το 1981 ίδρυσε στους Προμάχους Μορφωτικό Σύλλογο με χορευτικό τμήμα και ανέλαβε τη χοροδιδασκαλία στους νέους του χωριού. Το 1989 έγινε ιδρυτικό μέλος και χοροδιδάσκαλος του Λαογραφικού Ομίλου «Οι Άλμωπες» με έδρα την Αριδαία.

Από το 1985 διοργανώνει σεμινάρια ελληνικών παραδοσιακών χορών με χοροδιδασκάλους από όλη την Ελλάδα στα Λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας, στη Θάσο και τη Χαλκιδική. Τα σεμινάρια αυτά παρακολουθούν χορευτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από πολλές χώρες του εξωτερικού. Κατά τη χειμερινή περίοδο, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια ταξιδεύει εκτός Ελλάδος και κυρίως στη Γερμανία, όπου διδάσκει σε σεμινάρια ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Είναι η ψυχή του μεγάλου σεμιναρίου παραδοσιακών χορών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου στην Αριδαία με τη συνεργασία του Λαογραφικού Ομίλου «Οι Άλμωπες» και του χοροδιδασκάλου Γιάννη Γκιώση.