Πληροφορίες

Σε αυτό το εργαστήριο θα μελετήσουμε τραγούδια και μελωδίες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, διασκευασμένα για φωνητικό σύνολο. Αντιμετωπίζοντας την φωνή σαν μουσικό όργανο, θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες και τα όρια της ανθρώπινης φωνής, σχηματίζοντας μια ορχήστρα από φωνές.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε τραγουδιστές και μουσικούς όλων των επιπέδων. Η διδασκαλία θα γίνεται με χρήση παρτιτούρας, αλλά δεν είναι απαραίτητο να διαβάζει κανείς τέλεια για να συμμετέχει στην ομάδα.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Παλλήνης. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, βυζαντινή μουσική με τον Γιάννη Αρβανίτη, βουλγάρικο τραγούδι με την Ντεσίσλαβα Στεφάνοβα, την Γκαλίνα Ντουρμουσλίσκα και την Τζβετάνκα Βαριμέζοβα, καθώς επίσης φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή. Εκτός αυτών, έχει σπουδάσει μουσικολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εθνομουσικολογία στην πανεπιστημιακή Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, καθώς επίσης σύγχρονη μουσική στο Ωδείο του Άμστερνταμ. Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και παραστάσεις χορού και θεάτρου και έχει εκδώσει τρεις προσωπικούς δίσκους. Έχει συνεργαστεί με το συγκρότημα Χειμερινοί κολυμβητές και με τη Σαβίνα Γιαννάτου. Έργα έχουν γράψει για αυτήν οι συνθέτες Γιώργος Κουμεντάκης, Γιώργος Χατζημιχελάκης και η Πολωνή συνθέτρια Κατάρζυνα Άρνχολντ. Συντονίζει το εργαστήρι φωνητικού συνόλου «The happy hour choir» και διευθύνει τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Εθνικού Ωδείου Χολαργού. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου της Τήνου. Συμμετείχε στην παρουσίαση του έργου του Γιώργου Κουμεντάκη Unknown dialects: 8 μουσικές διαλέξεις (Φεστιβάλ Αθηνών, 2010). Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτημένα αποσπάσματα συναυλιών με συμμετοχή της. Ως μέλος τετραμελούς παραδοσιακού πολυφωνικού συνόλου, συμμετείχε στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της όπερας του Γιώργου Κουμεντάκη Η φόνισσα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2014/15).