Πληροφορίες

Στο σεμινάριό του, ο Nedyalko θα μοιραστεί την τεράστια εμπειρία του στη βαλκανική μουσική.

Το σεμινάριο του Nedyalko Nedyalkov έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους μουσικούς του Καβαλ, φλάουτου και νέυ και για όλους τους οργανοπαίκτες που ενδιαφέρονται για τους μουσικούς κόσμους των Βαλκανίων και μαθαίνουν περισσότερα για το παρελθόν αλλά και το παρόν αυτού του πλούσιου και ποικίλος μουσικός χώρος.

Βιογραφικό

Ο Nedyalko Nedyalkov γεννήθηκε το 1970 στην πόλη Χάσκοβο σε μια οικογένεια λαϊκών μουσικών. Από μικρό παιδί, το ενδιαφέρον του για τη μουσική ήταν εμφανές. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έκανε τις πρώτες του προσπάθειες να παίξει ακορντεόν. Στα επτά του άρχισε να πηγαίνει στο μουσικό σχολείο της γενέτειράς του. Αργότερα συνέχισε τη μουσική του εκπαίδευση στο kaval, ένα παραδοσιακό βουλγαρικό λαϊκό όργανο και έκανε αίτηση στη διάσημη Σχολή Μουσικής Φολκλόρ στο Shiroka Luka. Ως φοιτητής (1984-1989), ανέπτυξε τις δεξιότητες και τις ικανότητές του στο kaval και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους μουσικούς της γενιάς του. Το 1989 αποφοίτησε με άριστα από το Μουσικό Σχολείο στη Σιρόκα Λούκα και έγινε αμέσως δεκτός για σπουδές στη Μουσική Ακαδημία στο Πλόβντιβ. Πήρε το δίπλωμά του το 1993. Στα φοιτητικά του χρόνια έπαιξε ως σολίστ στη λαϊκή ορχήστρα συναυλιών της ακαδημίας, καθώς και με πολλά άλλα σχήματα. Ο Nedyalko κέρδισε πολλά πρώτα βραβεία στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Ερμηνευτών στο Πλέβεν το 1986, 1988 και 1990, καθώς και το ειδικό βραβείο για τον καλύτερο νέο ερμηνευτή στον άκρως ανταγωνιστικό διαγωνισμό στο Stambolovo τον Σεπτέμβριο του 1990. Από το 1994-1996 ήταν σολίστ στο Pazardzhik Folklore Ensemble και στο Shoppe Ensemble στο Elin Pelin. Το 1996 κέρδισε έναν διαγωνισμό και προσλήφθηκε ως σολίστ στην Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, όπου παίζει μέχρι και σήμερα με ένα ευρύ φάσμα ταλαντούχων συναδέλφων μουσικών.

Οι συνεχείς συνεργασίες του με μια μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών και μουσικών τον καθιστούν όχι μόνο μοναδικό ερμηνευτή και δεξιοτέχνη διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων σε όλη την Ελλάδα, Μακεδονία, Θράκη, Τουρκία, Ρουμανία.

https://nedyalkov.org