Πληροφορίες

Το εργαστήριο απευθύνεται σε σπουδαστές κοντραμπάσου και ηλεκτρικού μπάσου όλων των επιπέδων και ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών θα ασχοληθούμε με τεχνικά ζητήματα που αφορούν το όργανο,το ρόλο του μέσα σε ένα μουσικό σύνολο,τον αυτοσχεδιασμό,τον Ρυθμό, βασικά χαρακτηριστικά γύρω από την τζάζ και την κλασική μουσική αλλά και σύγχρονες τάσεις και μορφές τους.

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Μάνος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1990. Ξεκίνησε να παίζει βιολοντσέλο στην ηλικία των 9 ετών και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο και το κοντραμπάσο με καθηγητές τους Κώστα Δομενικιότη, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Αναστάσιο Κάζαγλη αντίστοιχα.Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Σερρών, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού πιάνου, βιολοντσέλου, αλλά και Αρμονίας. Το 2007 μπήκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου φοίτησε στην Jazz Κατεύθυνση. Το 2010 συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Σχολών της Jazz (IASJ 2010), στη Χάγη της Ολλανδίας ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου ενώ την ίδια χρονιά πήρε και υποτροφία για το Berklee College of Music στην Βοστώνη.

Το 2012 μετακόμισε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός όπου συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής.
Έχει επίσης συμπράξει με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως Sheila Jordan,Gilad Atzmon, Ralph Peterson jr, David Kikoski, Tivon Pennicott ,Jean Toussaint Manfred Schoof , J.D. Walter, Kevin Mahogany, Laurent Maur, Craig Bailey, Graig Handy, Jay Clayton, Eric Ineke και Shachar Elnatan.
Ακόμη έχει συνεργαστεί στην Ελληνική μουσική σκηνή με τους Κωστή Μαραβέγια, Φίλιππο Πλιάτσικα, Μπάμπη Στόκα, Χρήστο Θηβαίο, Έλλη Πασπαλά, Νίκο Ξυδάκη, Μαρία Παπαγεωργίου, Ορφέα Περίδη, Σαββίνα Γιαννάτου, Γιώτα Νέγκα, Μαρίνα Σάττι, Κατερίνα Ντούσκα κ.α

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Φεστιβάλ της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, όπως τα London jazz festival, Brossella folk and jazz festival, Odessa jazz Festival, Athens Technopolis Jazz Festival, Tinos Jazz Festival, Syros Jazz Festival, Zante Jazz Festival κ.α. Έχει επίσης εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Το 2015 πήρε Δίπλωμα στο Κλασικό Κοντραμπάσο αποφοιτώντας με Άριστα και το 2016 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του με Άριστα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με θέμα έρευνας ” Το σόλο κοντραμπάσο”.

Από το 2017 είναι συνεργάτης καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς επίσης, έχει διδάξει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μουσικό Σχολείο Αθηνών και σε διάφορα ωδεία.

Το 2018 κυκλοφόρησε το 1ο του προσωπικό album με τίτλο “After the storm” ενώ επίσης έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό δίσκων της ελληνικής δισκογραφίας.
Από το 2020 μένει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει συμπράξει με την Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών και με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.