Πληροφορίες

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να εργαστούμε πάνω στην σύγχρονη τροπική μουσική. Οι συμμετέχοντες θα έχουν αρχικά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ρεπερτόριο του είδους και μέσα από την επιτέλεση και την ανάλυσή του, θα γνωρίσουν τα τροπικά και ρυθμικά συστήματα στα οποία βασίζεται. Παράλληλα, θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω στην διαδικασία του αυτοσχεδιασμού και της σύνθεσης.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλα τα όργανα και της φωνές που κατέχουν ένα μέτριο επίπεδο επιτέλεσης. Παρα το γεγονός ότι δεν είναι προαπαιτούμενη, η βασική γνώση ανάγνωσης και γραφής παρτιτούρας προτείνεται.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1984).

Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Λαϊκή και Παραδοσιακή Μουσική με ειδίκευση στο ούτι στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, στο CODARTS-University of the Arts, όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο ούτι και την μουσική επιτέλεση (Ud and Performance) με άριστα , υπό την καθοδήγηση του Kudsi Erguner και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση του οποίου και διετέλεσε υπότροφος (2012-2013).

Τον Οκτώβρη του 2023 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με τίτλο : ‘Expanded Inspiration: Metric improvisation and compositional tools.’ στο Leiden University, Academy of Performing Arts, με θέμα καλλιτεχνικής έρευνας που εστιάζει στον μετρικό αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση στην σύγχρονη τροπική μουσική.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος του Ross Daly υπό την καθοδήγηση πολλών διάσημων μουσικών (Yurdal Tokcan, Evgenios Voulgaris, Harris Labrakis, Mercan Erzincan, Sokratis Sinopoulos).

Απο το 2013 έως το 2018 έζησε και εργάστηκε στην Κωνσταντινούπολη ως μουσικός.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Sinafi Trio, με το οποίο ηχογράφησε για την γνωστή εταιρεία ZKALAN. Στο άλμπουμ, IHO, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2019, συνεργάστηκαν με γνωστούς Τούρκους και Έλληνες μουσικούς. Εμφανίστηκαν σε διάφορα φεστιβάλ στην Τουρκία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία και έχουν δώσει σεμινάρια στην Ελλάδα (Μουσικό Χωριό) και την Κύπρο.

Είναι μέλος του ‘Fulya Ozlem ve Akustik Kabare’, ενός trio που παρουσιάζει συνθέσεις που ακολουθούν το στύλ του Τουρκικού Καμπαρέ. Το album Fulya Ozlem ve Akustik Kabare που ηχογράφησαν το 2017, συμπεριελήφθη στο playlist του fROOTS magazine.

Έχει παρουσιάσει συνθετική της δουλειά σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης και της Ελλάδας και συνεργάζεται με τον Αλκη Ζοπόγλου και τον Γιάννη Κυριμκιρίδη ως Crossover Trio, με το οποίο παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις.

Επίσης, συνεργάζεται με το Rodopi Ensemble, το οποίο ασχολείται με την μουσική της ευρύτερης περιοχής της Θράκης και με το οποίο εμφανίζονται σε φεστιβάλ και παραστάσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα (ενδεικτικά: Sziget Festival (Budapest), Tavira dietaria mediterranea festival (Portugal), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Cosmopolis Festival (Καβάλα) κ.α).

Τον Οκτώβριο του 2019, ήταν προσκεκλημένη να διδάξει ένα εργαστήρι για τον μετρικό αυτοσχεδιασμό και την σύγχρονη τροπική σύνθεση στο CODARTS, University for the Arts (Rotterdam), στα πλαίσια της διδακτορικής έρευνάς της.

Τον Αύγουστο του 2019, σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο (κρουστά, σύνθεση), παρουσίασαν και επιμελήθηκαν ένα πρωτότυπο εργαστήρι performance, την Ρυθμική Πλαστική στο Μουσικό Χωριό.

Υπήρξε μέλος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα,2019))

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός, διδάσκοντας ούτι, σε Μουσικά σχολεία της περιφέρειας (Κομοτηνή, Σέρρες, Δράμα).